Fråga hunden
(Eller Läsa hund)

med David Selin & Linda Atmer

Häng med oss på en helg i att läsa och kommunicera med hundar!

Under kursen kommer vi att ta in hundar utifrån som vi sedan ger oss på att försöka läsa och tolka (dvs vi testar inte deltagarnas hundar).

KURSINFO
Datum: 
Plats: Kungens Kurva, Stockholm

KURSPRIS

Kursens innehåll:
Under helgen kommer vi träffa flera olika hundar. Hundarna kommer att presenteras för några i förväg bestämda och utprovade situationer. Efter varje delmoment kommer vi tillsammans med er diskutera oss fram till hur vi ska gå vidare. När en hund sedan är helt färdig kommer vi tillsammans arbeta oss fram till vem vi tror den hunden är.
 
Dag 1.
TEORI (kort):
Språk, beteende och personlighet.
Metakommunikation
Observationstekniker
Ideomotoriska rörelser.
Kollektivt tänkande
Presentation av momenten.
- Hund 1.
Moment 1.
Dokumentation
Moment 2.
Dokumentation
Diskussion
Moment 3.
Dokumentation
Diskussion
Moment 4.
Dokumentation
Grupparbete – redovisning
Gemensam diskussion
Redovisning för hundägaren.
- Hund 2
Samma upplägg som Hund 1.
 
Dag 2
Genomgång av gårdagen
- Hund 3.
Samma upplägg som tidigare.
- Hund 4.
Samma upplägg....
Genomgång av helgen.
 

Om lärarna

David Selin
David är utbildningsansvarig för HUNDutbildningsgruppen. Han har bland annat arbetat på Djurskyddsmyndigheten och var där ansvarig för hundfrågorna. David var med och arbetade fram de nya regler som bl.a. gäller för hunddagis och hundpensionat, L 102 (Statens jordbruksverks föreskrifter och allmänna råd om hållande av hund och katt). Han är också den som, tillsammans med sin fru (Maria Selin), har utvecklat berikning för hund. Alltså hur man tillgodoser hundens beteendebehov.

Linda Atmer
Linda driver ett hundföretag i Stockholm under namnet HundTänk. Hon har en magisterexamen i biologi, är utbildad hundpsykolog och hundinstruktör och har jobbat med hund på heltid i över 15 år. Linda har ett extra stort intresse för etologi och i synnerhet hundars beteenden och välmående. 

ANMÄLAN:
Mejla namn, adress o telefonnummer till info@hundutbildningsgruppen.se
Bekräftelse på bokad plats kommer inom 24h.

Har du en hund som du vill att vi ska titta på under kursen (mot en kostnad)? Hör av dig till Linda på linda@hundtank.se och beskriv din hund kort, glöm inte att ange ett telefonnummer.