Den rädda hunden

Har du en hund som är osäker i nya situationer, blyg för folk,  eller upplevs som ängslig och rädd? Då är detta kursen för dig och din hund. Vi blandar teori om hur rädsla fungerar med praktiska övningar för att stärka hundens förmåga att ta sig an nya saker. Vi jobbar inte efter någon speciell metod utan individanpassar och jobbar lika mycket med er hundägare som med era hundar!
 

Om instruktören Anne Wallander

Anne startade tillsammans med sin kollega för drygt 10 år sedan Hunddagiset Skogsdungen och är även diplomerad hundinstruktör & hundpsykolog. I grunden är hon utbildad sjuksköterska och gjorde där en del av sin praktik inom psykiatrin. Genom åren har hon stött på en rad rädda hundar på hunddagis (tyvärr har har de blivit fler och fler) och därför har hon intresserat sig för orsaken bakom och hur man kan hjälpa dem. Hon har med känsla och kunskap hjälpt många hundar till ett bättre och tryggare liv.

Aktuella kursstarter

  • Inga inplanerade kursstarter just nu!
Berätta gärna i anmälningsformuläret lite mer om din hund och dess rädslor!

Kursinnehåll

  • Frågeställningar som: Vad är rädsla kontra fobi? Kan hundar ha ångest? Finns det enkla lösningar och en metod för alla?
  • Individanpassade åtgärder och övningar
  • Hur kan du som hundägare hjälpa/stöta din hund
  • Målet är att du efter avslutad kurs ska känna att du har nya idéer och infallsvinklar för att kunna jobba vidare med din hund och att du känner dig stärkt i att kunna stötta din hund på ett bra sätt