Om HundTänk

HundTänk drivs av Linda Atmer och startade upp 2007 med målet att sprida kunskap om hundens beteende och behov, och att hjälpa hundägare att skapa förutsättningarna för en fungerande vardag tillsammans med sina hundar.

Hos oss kan du gå kurs i grupp, träna enskilt eller få hjälp med din hunds problembeteende. HundTänk erbjuder också föreläsningar och utbildningar inom hundars beteende och behov. Hos HundTänk finns något för alla!

Vårt samhälle kräver mycket av våra hundar. De ska kunna gå fint i koppel, inte hälsa på alla andra hundar och människor de möter, inte skälla överdrivet osv. Om man tänker på saken är det stora krav vi har på våra hundar. Vi som hundägare har ansvaret att skapa så goda förutsättningar som möjligt för hundarna att klara samhällets krav och fungera i våran vardag. Vårt ansvar som hundägare är att guida våra hundar rätt i vår värld. Hur gör vi då det? Jo, genom att först och främst lära oss om hundar, och genom att respektera att de är hundar och vi är människor och att vi har olika behov.

Tillsammans behöver vi finna sätt att samarbeta med våra hundar på. På HundTänk tror vi inte att det finns några universallösningar som botar alla problem. Istället fokuserar vi på relationen mellan hund och hundägare och försöker hitta det sätt två individer bäst kan kommunicera, samarbeta och - inte minst - ha roligt på. HundTänk vill gärna hjälpa till med att hitta sätt att bygga den goda relation som är grunden för att skapa goda förutsättningar för en fungerande vardag. Vårt mål är att ni ska samarbeta, förstå och respektera varandra, och självklart må bra och ha kul ihop!

Jag som driver företaget heter Linda Atmer och arbetat med hund sedan 2007. Tillsammans med min kollega Anne Fahlcrantz arbetar vi för att hjälpa hundar och hundägare till ett fungerande vardag tillsammans.
 

Samarbeten

För att du och din hund ska få bästa möjliga service samarbetar HundTänk med allt från veterinärer och hundinstruktörer till hunddagis och omplaceringsorganisationer.

Sedan 2013 har jag ett nära samarbete med Hunddagiset Skogsdungen som HundTänk också delar lokaler med. Söker du dagisplats till din hund rekommenderar jag varmt att ni hör av er till personalen på Skogsdungen som har dagis i Kungens Kurva och Trollbäcken.

Våra kurser hålls i Kungens Hundhall som drivs av Hunddagiset Skogsdungen och som ligger i Kungens Kurva (Dialoggatan 3). Här finns två hundhallar (en mindre och en större) och en hundpark så vi har möjlighet att vara ute och inomhus under våra kurser. När vi inte är där och har kurs hyrs lokalerna och parken ut till privatpersoner via deras hemsida www.kungenshundhall.se

De senaste åren är Linda Atmer också en av ambassadörerna för Hunden i Centrum - Anders och Johanna Lind Bagges hjärteprojekt med syfte att öka statusen för alla hundar i Sverige. Genom utbildning och information via deras kanaler framför allt via Hunden i Centrums instagramkonto sprids kärlek och kunskap om berikning (missa inte berikningslördag!), frisk- och sjukvård och hundfakta. 
 

Värdegrund

KOALA
Vi utgår ifrån och använder oss av HUNDutbildningsgruppens modell, K.O.A.L.A.
(kärlek, omsorg, anknytning, lek och avsatt tid).
Kärlek: Från acceptans till villkorslös kärlek.
Omsorg: vårda (social grooming), pyssla om och ”curla”. 
Anknytning: bekräftande, trygghet och förutsägbarhet,
Lek: Playfulness.
Avsatt tid: Hundens stund.
© David Selin, HUNDutbildningsgruppen

Linda med Britt, en dobermanntik från kennel Molecularis född i feb 2016.
Linda med Britt, en dobermanntik från kennel Molecularis född i feb 2016.
Linda med Affra - blandras från Spanien 2002-2015. För alltid älskad, för evigt saknad.

Hört från kund

Tack för ditt stora engagemang för vår hund! //Ann
 

Ville bara tacka för en mycket trevlig och givande kurs! Du är verkligen en superduktig pedagog. //Peter