Kloklippningskurs

En kloklippningskurs utöver det vanliga!

I februari bjuder EpicDog och HundTänk in till en kloklippningskurs utöver det vanliga. Vi ser ett skriande behov hos hundägare som upplever problem med och osäkerhet kring kloklippning och hantering. Därför har vi nu tagit fram en unik kloklippningskurs i två delar där du på ett roligt sätt får veta allt du behöver kring kloklippningen – vi ger ett helhetsperspektiv på både kloklippningen i sig och själva hanteringssituationen. I del två får dessutom möjlighet att öva på att klippa klor utan att klippa på en hund!

Den här kursen riktar sig till dig som har valp- eller vuxen hund och vill lära dig klippa din hunds klor, slippa lämna in hunden till andra för kloklippning och ta tillbaka kontrollen över den här delen av hanteringen och dessutom spara pengar på cupen!

Kursen är utan egen hund utan består av föredrag, filmer och visningshundar.

Kursinnehåll:
Del 1 - föredrag utan hundar
Klons anatomi
Klotänger
Hur ser din hunds bagage ut?
Olika sätt att introducera kloklippning på
Vad säger hunden? Lär dig läsa din hunds signaler.
Sinnesstämning – din och din hunds
Hjälpmedel och stjälpmedel
Att lämna in hunden för kloklippning
Kloklippning för en godis?

Del 2 - clinic med visningshundar
Tydliga intentioner
Positioner att klippa klor i
Hanteringsövningar
Öva på att klippa klor utan att klippa på en hund!
Varningssignaler smärta
Tysta bordet
Avledning
Rutiner
 
Vi som håller i kursen är:
Petra Jongen –hundfrisör och utbildare, driver Epic Dog. Petra brinner för att utbilda både hundägare i pälsvård, hantering och mycket annat som är kopplat till hund. Även vidareutbilda hundfrisörer både i deras företagande och utveckla deras kunskap i klipptekniker. Petra har skapat Sveriges första och enda kompletta pälsvårdskurs online för hundägare. Med djurvårdare D9 utbildning i ryggen samt Kinesisk akupunktur TCM har hon alltid hunden som helhet i tanken när hon jobbar med individen. “-Att låta hunden föra sin talan, är så viktigt. Det är då vi kan börja kommunicera och börja bygga en relation”
Linda Atmer - hundpsykolog, biolog med etologiskt specialintresse, hundinstruktör och föreläsare, driver HundTänk. Linda är biologen som vidareutbildade sig inom hund och kombinerar sin praktiska och beprövade erfarenhet från att ha jobbat med hästar, hundar och andra djur med sin teoretiska grund. Oavsett om det handlar om kurser, föreläsningar eller enskilda konsultationer ligger hennes fokus på hundens välfärd och att ge hunden möjlighet att påverka sin situation och att stärka hundägare i sin relation med sin hund. Rent praktiskt klipper Linda klor på dagishundarna på Hunddagiset Skogsdungen där hundarna alltid får vara med och bestämma hur det ska genomföras. 
 

Kursinformation:

Inga kursstarter inplanerade just nu!

Övrig info: För lugnets skull får åhörares hundar inte följa med in i lokalen under föredraget.

Anmäl dig här:

  • Kontrollera din e-postadress, hit skickas bokningsbekräftelse samt kursinfo.
  • Ange om du vill anmäla dig till ett eller båda datumen för kloklippningskursen.
  • Bokningsvillkoren hittar du längst ner på denna sida.

Här hittar du våra bokningsvillkor.
Vi reserverar oss för fullbokningar av kurserna. 

Notera att din kursanmälan är bindande från det att du mottagit bokningsbekräftelsen som skickas till den e-postadress du angivit i din bokning. Bokningsbekräftelsen och fakturan skickas ut inom 3 dagar efter att vi mottagit din kursanmälan. 

Vad är en clinic?
Ibland när jag hållit föredrag har jag insett jag jag gärna hade haft ett par hundar att visa praktiskt på vad och hur jag menar.

En clinic är just detta: ett föredrag, men där jag även visar praktiskt på någon eller några hundar som bjudits in enkom för detta. Som åhörare har man alltså inte med sig sin egen hund.

Info om bokning
Vi återkommer inom max 3 arbetsdagar med en bekräftelse på din anmälan samt faktura, eller besked om reservplats om kursen skulle vara fullsatt. Skulle du inte fått något svar inom 3 arbetsdagar så hör av dig till oss - då kan något ha blivit fel!

Du bekräftar din anmälan genom att betala in fakturan inom 10 dagar (om kursen startar tidigare än inom 10 dagar, ska kursen vara betald senast första kursdagen). Vid betalning så ange fakturanummer på din inbetalning så att vi lätt kan hitta din anmälan.

En-två veckor innan kursstart skickar vi via mejl ut ett välkomstbrev med vägbeskrivning, vad du behöver ha med dig mm.

Ångerrätt
Enligt lag har du rätt att ångra din anmälan genom att meddela oss inom 14 dagar (dock senast innan kursen startat) från det att din anmälan bekräftats. Ångrar du dig efter dessa 14 dagar eller har påbörjat kursen blir du betalningsskyldig.