Linda Atmer

Jag som driver HundTänk heter Linda Atmer och är bl.a. biolog, hundpsykolog, hundinstruktör, rallylydnadsintruktör och berikningskonsult. Inom företaget håller jag hundkurser, jobbar med problemhundar och föreläser i olika hundrelaterade ämnen. Bland mina externa uppdrag finns utbildningar på yrkesutbildningar inom hund, rasspecifika hundkurser och föredrag för hundklubbar, rasklubbar och hundskolor runt om i Sverige.

Jag har en lång praktisk erfarenhet av att arbeta med djur; så väl hundar som hästar och elefanter. I kombination med min utbildning till biolog och mina yrkesutbildningar inom hund har det här givit mig en bra och trygg grund för det jag jobbar med idag.

När det kommer till hund har jag ett stort intresse för hunden som art och samspelet mellan hund och människa. Jag har även ett speciellt intresse för berikning och hur vi kan skapa förutsättningar för de att få bete sig och få utlopp för de behov de har. Det finns få saker som är så roligt som att titta på hundar man erbjuder upplevelser som triggar deras naturliga beteendeelement!

Med min hund Britt (RLDN RLDF Molecularis First Moment), en dobermanntik född 2016, var tanken att satsa på bruks och IGP. Men eftersom hon har lite svårt med att sortera intryck (det blir lite för roligt ibland) så har vi tränat och tävlat lite lugnare sporter så som rallylydnad, nosework och tävlingslydnad. Sen kan vi ju såklart inte låta bli att köra lite hobbyskydd, spåra och prova på nya aktiviteter. Britt inte bara behöver det för berikningens skull - det är ju så himla roligt också!
 

Mina utbildningar:
 • Biolog (fil. mag. i biologi) 2006
  Utbildad vid Stockholms Universitet. I den 4 år långa utbildningen ingår bland annat etologi (läran om djurs beteende). Jag har också byggt vidare min examen med specialinriktade universitetskurser i etologi och hundens beteendebiologi (Linköpings Universitet), hund- och kattetologi (Sveriges Lantbruksuniversitet i Skara), bevarandebiologi (Stockholms Universitet), och människans och djurens kognition (Högskolan i Skövde).
 • Dipl. Hundpsykolog / Hundproblemutredare 2008
  Hundproblemsutbildning hos HUNDutbildningsgruppen med lärarna David Selin, Anders Hallgren, Curt Blixt, Kerstin Malm, C-G Siwertsson, Carina Persson och Lars Fält
 • Trauma Informed Pet Professionals Course, ABK Learn, pågående 2024
 • Dipl. Hundinstruktör 2007
  Hundinstruktörsutbildning hos Hundens Hus i Stockholm
 • Dipl. Blodspårsinstruktör 2007
  Instruktör för blodspår som berikning. Lärare David & Maria Selin, Hundutbildningsgruppen – Svenska Kynologutbildningen
 • Dipl. Rallylydnadsinstruktör 2008
  Utbildad vid Hundens Hus i Stockholm
 • Uppdatering för Rallylydnadsinstruktörer 2010
  Vidareutbildning i rallylydnad för Sofia Angleby - Heart of Gold
 • HUNDx3 2007
  Fördjupad hundägar- och hundassistentutbildning. Lärare David Selin, Hundutbildningsgruppen – Svenska Kynologutbildningen


​Eftersom det händer så otroligt mycket i hundvärlden och det ständigt kommer nya rön försöker jag hålla mig uppdaterade inom relevanta områden. Mitt mål är att hela tiden vidareutvecklas inom hund, både genom praktisk såväl som  teoretisk kunskap. Därför läser jag vetenskapliga artiklar, går kurser och utbildningar, tränar hund för olika duktiga hundtränare, lyssnar på poddar och diskuterar hund så fort jag får chansen. Jag älskar mitt jobb och bredden i det!
 

Linda och Britt. Skyddsträning 2016.
Linda och Britt. Skyddsträning 2016.
Linda och Britt. Lydnadsträning 2021.
Linda och Britt. Lydnadsträning 2021.