Linda Atmer

Jag som driver HundTänk heter Linda Atmer. Inom företaget håller jag hundkurser, jobbar med problemhundar och föreläser i olika hundrelaterade ämnen. Bland mina externa uppdrag finns utbildningar på yrkesutbildningar inom hund, rasspecifika hundkurser och föredrag för hundklubbar, rasklubbar och hundskolor runt om i Sverige.

Jag har en lång praktisk erfarenhet av att arbeta med djur; så väl hundar som hästar och elefanter. I kombination med min utbildning till biolog och mina yrkesutbildningar inom hund har det här givit mig en bra och trygg grund för det jag jobbar med idag.

När det kommer till hund har jag ett stort intresse för hunden som art och samspelet mellan hund och människa. Jag har även ett speciellt intresse för berikning och hur vi i våra hundars vardag kan skapa möjligheter för de att få bete sig som de hundar de faktiskt är.

Med min hund Britt (RLDN RLDF Molecularis First Moment), en dobermanntik född 2016, var tanken att satsa på bruks och IGP. Men eftersom hon har lite svårt med att sortera intryck (det blir lite för roligt ibland) så tränar och tävlar vi nu lite lugnare sporter så som rallylydnad, nosework och tävlingslydnad. Vi har såklart dock fortfarande roligt, spårar och kör lite hobbyskydd då och då.
 

Mina utbildningar:
 • Biolog (fil. mag. i biologi) 2006
  Utbildad vid Stockholms Universitet. I den 4 år långa utbildningen ingår bland annat etologi (läran om djurs beteende) och jag har också byggt vidare min examen med specialinriktade universitetskurser i etologi och hundens beteendebiologi (Linköpings Universitet), hund- och kattetologi (Sveriges Lantbruksuniversitet i Skara), bevarandebiologi (Stockholms Universitet), och människans och djurens kognition (Högskolan i Skövde).
 • Dipl. Hundpsykolog / Hundproblemutredare 2008
  Hundproblemsutbildning hos HUNDutbildningsgruppen med lärarna David Selin, Anders Hallgren, Curt Blixt, Kerstin Malm, C-G Siwertsson, Carina Persson och Lars Fält
 • Dipl. Hundinstruktör 2007
  Hundinstruktörsutbildning hos Hundens Hus i Stockholm
 • Dipl. Blodspårsinstruktör 2007
  Instruktör för blodspår som berikning. Lärare David & Maria Selin, Hundutbildningsgruppen – Svenska Kynologutbildningen
 • Dipl. Rallylydnadsinstruktör 2008
  Utbildad vid Hundens Hus i Stockholm
 • Uppdatering för Rallylydnadsinstruktörer 2010
  Vidareutbildning i rallylydnad för Sofia Angleby - Heart of Gold
 • HUNDx3 2007
  Fördjupad hundägar- och hundassistentutbildning. Lärare David Selin, Hundutbildningsgruppen – Svenska Kynologutbildningen


​Eftersom det ständigt kommer nya rön från den akademiska världen och det satsas så mycket på hundforskning är det viktigt att hela tiden hålla sig uppdaterad inom relevanta områden.
 

Linda och Britt, Rallylydnadstävling 2018.
Linda och Britt, Rallylydnadstävling 2018.
Linda och Britt. Skyddsträning 2016.
Linda och Britt. Skyddsträning 2016.